Съпредседателите на Продължаваме промяната и Демократична България Асен Василев и Христо

...
Съпредседателите на Продължаваме промяната и Демократична България Асен Василев и Христо
Коментари Харесай

Асен Василев, Христо Иванов, Рашков и Янев не са се регистрирали преди гласуването на кабинета Габровски

Съпредседателите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " Асен Василев и Христо Иванов, някогашният вътрешен министър Бойко Рашков и водачът на " Български напредък " Стефан Янев са измежду депутатите, които не са се регистрирали преди гласуването на проектокабинета " Габровски " през днешния ден. 

За да мине кабинетът " Габровски ", беше нужно 11 депутати да се " разболеят " преди гласуването. Това се дължи на обстоятелството, че е нужно повече от половината записали се депутати в пленарната зала при инспекция на кворума да гласоподават " за " обещано решение.

120 депутати са нужни, в случай че първо са се записали всички 240 народни представители, само че в случай че единствено 229 се записват, 115 гласа " за " биха били задоволителни - тъкмо колкото общо мандати имат ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " в 48-ото Народно заседание. 

При инспекцията на кворума в пленарната зала тази заран не се записаха общо 12 депутати. Въпросът е, че не всички отсъстващи депутати от залата тази заран са от партии, които бяха декларирали поддръжка за проектоправителството - отсъстваха петима от Движение за права и свободи, трима от Политическа партия, и по двама от Демократична България и от " Български напредък ".

Откакто ГЕРБ получиха първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, Политическа партия и Демократична България неведнъж обявиха, че няма да поддържат проектокабинета, излъчен от Николай Габровски. 

Ето и листата на отсъстващите от залата депутати тази заран: 

Продължаваме промяната

Асен Василев
Бойко Рашков
Константин Бачийски

Движение за права и свободи

Елхан Кълков
Марио Рангелов
Мукаддес Налбант
Юсеин Весейлов
Димитър Аврамов

Демократична България

Христо Иванов
Александър Симидчиев (не е отсъствал, само че е имало проблем с регистрацията му и не е минала)

Български напредък

Стефан Янев 
Виолета Комитова
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР